A testi-lelki-szellemi harmóniáért szeretettel.

A szója nem enni való?

By on 2015. május 15. péntek in Cikkek, Egészséges Életmód, Természetgyógyászat

Volt egy nagyon érdekes beszélgetés 2008. 02. 22-én a tv-ben: Dr. Csáky István professzorral beszélgetett Pataki Enikő a SZÓJA szerepéről.

bioexpress-szoja-300x200Angliában felfigyeltek, hogy nem csak a felnőtt sportolók, de 13-14 éves gyerekek közül is évente 3-4-en halnak meg sportpályán szívelégtelenségben

Mivel a szívelégtelenség okát a boncolásnál nem találták, elkezdték vizsgálni, mi lehet közös az áldozatokban. Egyetlen ilyen volt: az étrendjükben a szója!

Arányos mennyiségű SZÓJA — nem mellékesen – 4-5-ször annyi női nemi hormont (vagy azzal azonos hatású alkaloidot) tartalmaz, mint egy db antibébi tabletta.  Ez férfiakra nézve még veszélyesebb, mint a nőkre!

Ezek után amerikai kutatók elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30 egérrel (30 minta és 30 kontrollállat). A 30 kísérleti egér, melyeket szójával etettek – mindegyike elpusztult szívelégtelenségben. A kontroll csoport, amely normál kaját kapott, semmilyen problémát nem mutatott. A szója mellett állást foglalók a kísérlet eredményét az egyoldalú -csak fehérje- tápanyagbevitellel hozták összefüggésbe és cáfolják káros hatásait.

A professzor összerakta az információkat és javasolja, vizsgálják a sportolókat étrendjük vonatkozásában is.  A végén, csak mint érdekességet megemlítette, hogy az allergiás megbetegedések óriási méretűre növekedésének kezdete szignifikánsan egybeesik a SZÓJA-fogyasztás általánossá válásával .

Nemrégiben volt szó a margarinról, mint mesterséges élelmiszerről (kőolaj származék). Hamarosan közzétesszük azt is, figyelje a bejegyzéseket.

Most itt a szója, mely szintén az élelmiszeripar “találmánya”. Miből lehet olcsón, nagy tömegben “élelmi-szert” előállítani? Hát kőolajból, gombamód szaporodó szójababból… Ha gén-kezelik is, az már abszolút katasztrófa.

A Greenpeace -esek épp ma ragasztottak tele egy áruházban egy csomó konzervet figyelmeztető cetlikkel, hogy a termék gén-kezelt szóját tartalmaz. Természetesen kiverték őket onnan és az érintett gyártó mindent tagad.


Természetesen nem vagyunk teljesen szója ellenesek. Ami a természetben természetes módon megterem, annak az ember hasznát veheti. Jó azonban ha mindenki tisztában van azzal, hogy mikor, miből és mennyit!

A szója –ha génmanipulációtól mentes– adott esetekben jó hatással van az ember szervezetére.

Nagyon óvatosan bánjunk vele, mert javíthatja, de fel is boríthatja a hormonháztartást.
Vitamin és hormontartalma miatt – a hormonpótlásra szorulóknak (pl. változókor)- kifejezetten jó hatású is lehet.

Lássuk be azonban, hogy egy gyermeknél normál esetben nincs szükség a hormonok pótlására, sőt kifejezetten káros, hiszen még fejlődésben van. Felnőtt embernél is csak akkor lehet hasznos, ha felborult hormonháztartással állunk szemben.

Amennyiben további kérdése merülne fel, keressen minket bizalommal.

Biztosak vagyunk benne, hogy információink Önt is segíthetik jobban, egészségesebben élni!


Kedves Látogató!

Információ = Érték

Ebben az esetben különösen… Mennyit ér az egészség, ha nincs?

Cikkeinkben a testi-lelki-szellemi harmónia kialakításához díjtalanul küldünk Önnek hasznos információkat.

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk Fiatalodj, ne öregedj! – ingyenes hírlevelünket, amiben olyan témákról olvashat, olyan új információkhoz juthat, melyek segítik Önt minőségibb életet élni.

Tudjuk, hogy a mai információ és (főleg) reklámáradatban nagyon nehéz olyat találni, ami valóban hasznos lehet az Ön számára, ezért szeretnénk biztosítani arról, hogy minden levelünkben orvosok, természetgyógyászok, szakemberek által kipróbált és rendkívül jónak tartott megoldásokkal találkozhat.

Fiatalodj, ne öregedj! – Hírlevél

…avagy hogyan sikerül másoknak egészségesen fittnek, örök fiatalnak és sikeresnek lenni?

Jelentkezését követően azonnal letöltheti: “Milyen lelki folyamatok állhatnak a betegségek hátterében?” című tanulmányunkat, melyben megdöbbentő valóságokat fedezhet fel, továbbá minden Olvasónk kedvezményekben részesül az összes minőségi Bioexpress terápiákból.

A Feliratkozó oldal eléréséhez kattintson ide!


Email: info@bioexpress.hu
Web: bioexpress.hu
Biorezonancia: bioexpress.hu/biorezonancia
Webáruház: bioexpress.hu/bionet 

Tags: , , , , , , , , , ,

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

16 hozzászólás

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. katalin505 szerint:

  Valamikor én is olvastam a szója káros hatásáról.Már nem tudom milyen folyóiratban olvastam a cikket,de ott arról volt szó,hogy a szója expandálásánál magas hőfokon kezelik a szóját.A kezelés során valami vegyi reakció következtében káros anyagok szabadulnak fel.Ez ami mérgező az emberi szervezetre.A szójabab,mint olyan nagyon hasznos és egészséges táplálék.Mi csak ilyen formában fogyasztjuk.A szójababot megbízható termelőtől szerezzük be.

 2. katalin505 szerint:

  Kedves Erna! Azt hittem már a felnőtt emberek túlléptek a “tabu” témákon.Miért lenne intimebb téma az erekció gond, mint például az allergia? Még nem találkoztam orvossal,aki tabuként kezelt volna valamilyen fizikai betegséget. Ennek az oldalnak egyik kitűnő jellemzője,hogy bizalommal fordulhatnak valamiben szenvedő emberek szakemberhez.Vagy jobb mindent valami álszemérem okán a szőnyeg alá seperni ?
  Tisztelettel,Katalin

 3. Pfeifer János szerint:

  Kedves Anikó! A himalája só kitűnő választás.

  Az ízületi problémákat valóban, a húsfogyasztás is előidézheti. A vegetáriánus étkezés javulást hozhat, de csak az átállás nem biztos, hogy minden problémát megold.

  Az ízületek kopásának pótlására illetve az ízületi folyadék termeléséhez célzottan kell a tápanyagokat bevinni és biztosítani kell azok felszívódását is. Újra csak azt mondom, hogy minden probléma kezelését méregtelenítéssel kell kezdeni, így ezt is.
  Ezt követően pedig olyan anyagokat kell bevinni, amik a porcokat alkotják, az újraépülésében képesek segíteni. Jó eredményeket értünk el ízületi problémáknál a lucernacsíra kapszulával, a zöldhéjú kagyló kapszulával, illetve az alga készítményekkel. Ezeket egy telefonos egyeztetést követően nálunk is beszerezheti.

  Biorezonanciával – akár rendszeres terápiákra járással, akár egy Lenyo Mobil használatával- a méregtelenedési és a beépülési folyamatokat beindítani és gyorsítani lehet. Ha lehetősége van rá, mindenképpen javaslom a használatát, tapasztalataink igazolják a hatékonyságát.
  Üdv, János

 4. Anikó szerint:

  Kedves János!
  Köszönöm válaszát. Lenne még kérdésem: A Himalaya só Ön szerint egészséges e?
  Én elmúltam 60 éves, 164 cm magas vagyok 80 kg és “O”-ás a vércsoportom.
  A térd ízületeimmel voltak problémáim, néha most is olyan, mintha beragadnának a “gömb-csuklók”, szóval érzem, hogy nem úgy engedelmeskednek, mint régen. Van aki a vegetáriánus étkezést javasolja, hogy azzal minden probléma megoldódik. Önnek is az a véleménye?
  Válaszát előre is hálásan köszönöm
  Üdvözlettel: Anikó

 5. Pfeifer János szerint:

  Kedves Anikó! Egyértelmű, mindenki számára megfelelő recept nincs. Ami egyik embernek jó, az a másiknak kifejezetten rossz. Alkatunk, életkorunk és más egyéni adottságok szerint kell mindig eldönteni és meghatározni, hogy valami megfelel-e számunkra, vagy nem. Ez egy állapotfelméréssel kipróbálás nélkül is megállapítható.

  Ha meg tudja állapítani, hogy génkezelés mentes a szója, akkor próbálja ki. Ha túlságosan puffad tőle, akkor biztosan nem jó Önnek.

  Arra nem találok magyarázatot, miért kell jobban sózni, hogy ne okozzon problémát.?

  A sóra azonban felhívnám a figyelmet! A kálium tartalmú, (K…) (E515) vagy azzal helyettesített só hosszútávon komoly betegségeket, hirtelen nagy mennyiség esetén akár szívbénulást és halált is okozhat. A kálium műtrágyaként elmegy. Erről külön cikket fogunk írni.

  Használjon tengeri, vagy más természetes sókat! A konyhasó: NaCl, nem olyan veszélyes, de a sok finomítás, fehérítés miatt nem a legjobb választás.
  Senki ne dőljön be annak, ha a csomagolásra az van írva, hogy tartalmazza az emberi szervezet számára szükséges anyagokat!

 6. S,Anikó szerint:

  Szeretném tudni, szójából mi az a napi adag, ami rizikó nélkül fogyasztató és mi az , ami már káros?
  Én is fogyasztottam a szóját, de puffadtam tőle, pedig hőkezeltem.
  Egy ismerősöm 20 éve fogyasztja és kicsattanó egészségnek örvend, fizikai és szellemi szinten
  egyaránt, Japánban ahol sok szóját esznek, igen magas életkort élnek meg az emberek.
  Nem rég hallottam, hogy jobban kell sózni, mint a többi élelmiszert. Ennyi a nyitja?
  Válaszukat előre is köszönöm

 7. Pfeifer János szerint:

  Kedves Zsó! Vártam már ezt a kérdést, mely teljesen jogos és a cikket is ki fogom egészíteni a véleményemmel.

  Természetesen nem vagyunk teljesen szója ellenesek. Ami a természetben természetes módon megterem, annak az ember hasznát veheti. Jó azonban ha mindenki tisztában van azzal, hogy mikor, miből és mennyit!

  A szója -ha génmanipulációtól mentes- adott esetekben jó hatással van az ember szervezetére.
  Nagyon óvatosan bánnék vele, mert javíthatja, de fel is boríthatja a hormonháztartást.
  Vitamin és fitoösztrogén tartalma miatt a szója, -hormonpótlásra szorulóknak (változókor)- kifejezetten egészséges is lehet.

 8. Zsó szerint:

  A bizonyítottan nem génmanipulált szójáról mi a véleménye?
  Ugyanis én is fogyasztok táplálékkiegészítőt mely tartalmazza a szója izoflavonoidot.

 9. Pfeifer János szerint:

  Kedves Erna! Köszönöm az észrevételt.

  Az valóban felháborító lenne, ha ez privát levelezés lenne és kérdés nélkül, névvel nyilvánossá tettem volna.

  Ebben az esetben azonban a nyilvánosan, névvel feltett kérdésre nyilvánosan válaszoltam.
  Az a felhasználó döntése volt, hogy ilyen módon kérdezte meg. Ha Ő úgy dönt, természetesen törlöm a bejegyzést, vagy csak monogrammal hagyom a nevét. Ez azonban ismétlem, a felhasználó döntése kell, hogy legyen.

 10. Bokor Erna szerint:

  Enyhén szólva felháborítónak tartom, hogy intim, személyes problémákról szóló abszolút privát levelet -konkrétan megnevezett címzettnek- simán közzétesznek, ráadásul névvel ellátva.
  Hát ezt még tanulni kell. Nagy csalódás, mert a rovatuk egyébként fergetegesen jó!

 11. K. Csaba szerint:

  “A szója mérgező hatását már 1977-ben középiskolában tanították, lelkünkre kötve, nehogy valakinek is eszébe jusson hogy hőkezelés (tósztolás: pirítás) nélkül felhasználni. Valóban annyi a génkezelt szója, hogy ma Magyarországon gyakorlatilag esélye sincs senkinek, hogy ne fogyasszon naponta génkezelt szóját tartalmazó élelmiszert. A “szójabizniszben” legalább akkora pénz lehet, mint a kőolajiparban.”

 12. Pfeifer János szerint:

  Kedves Gyula! Köszönöm, hogy megtisztelt e bizalmas kérdéssel. Több dolog is van, amivel javulást érhet el. A sportolást semmiképpen ne hagyja abba. Szerezzen be tökmagolajat és fogyassza a használati utasítás szerint. A cink és a szelén tartalmú táplálékok és/vagy tápl. kiegészítők is jelentősen javítanak ezen a problémán. Javaslom még az immunrendszer erősítésére a festő levű gyümölcsöket és zöldségeket -pl. fekete ribizli, málna, vörös szőlő, sárgarépa, cékla, stb.- nyersen fogyasztva, valamint a noni juice-t.

  Sokat segíthet egy masszázs az energiablokkok feloldásában, ha a masszőr hozzáértő és megbeszéli vele a problémát.

  A táplálkozásban amennyire csak lehet kerülje a tartósított és a túlfinomított élelmiszereket, mint a kristálycukor, fehér liszt, margarin, dobozos tej, hogy csak néhányat említsek. Ezek olyan élelmiszerek, amik nem tartalmaznak az ember számára ún. bioinformációt (életerőt) és természetes vitaminokat sem, tehát feleslegesen terhelik a szervezetet.

  Igyon napközben minél több, lehetőleg lúgos vizet.

  Nagyon fontos még, hogy rendszeresen méregtelenítsen. Különösen fontos ez ilyenkor, tavasszal. Ennek sokféle módja van, de nagyon fontos, hogy először mindig a bélrendszer, különösen a vastagbél méregtelenítéssel kell kezdeni, hogy a tápanyagok minél jobban felszívódjanak. A vastagbél állapota az immunrendszerrel nagyon szoros összefüggésben van. Tapasztalatom szerint a Purex 1-es csomag kiváló a v.bél méregtelenítésére, ill. a parazita irtásra is.
  Ha gondolja elküldöm az ismertető oldal linkjét.

  Ha teheti, termelőtől vásároljon táplálékot a piacon és mindig csak olyant, ami éppen terem a természetben, vagy természetes módon elállt.

  Az alábbi linken megjelenő oldalon ha bejelentkezik és megadja adatait, egy online dietetikus segít Önnek napi étrendje és életmódja optimális, személyre szabott kialakításában:
  Életmód és táplálkozás online tanácsadás

  Üdv, János

 13. Kenessey Gyula szerint:

  Férfiügy!!!
  Tc Pfeifer János részére!
  Meddőségi zavaraim vannak, ami az erekció hiányában és az ömlés elmaradásában jelentkezik.
  A prostatám kicsit duzzadt, ez más nem lehet oka! 65 éves vagyok, sportolok.
  Mit egyek, hogy újra fiatalos legyen a szexuális életem?
  Mit tetszik javasolni?
  Előre köszönöm, hogy foglalkozik az ügyemmel. Tisztelettel: Kenessey Gyula
  Ui: Ez egy férfi számára nagyon fontos kérdés, nagyon örülnék, ha találna egy praktikus megoldást!!!!!!

 14. Pfeifer János szerint:

  A margarint nem a szója miatt javasolt kerülni, hanem mert élettelen anyag, majdhogynem műanyag. Nem táplálja, hanem terheli a szervezetet.

  Javaslom, próbálják ki a következőt, hogy ne legyenek kétségeik: Tegyen a kérdéses margarinból szoba-hőmérsékletű, árnyékos helyre. Ne fedje le. Ha néhány nap múlva NEM lesznek láthatók rajta kis mikroorganizmusok, ha nem lepik el a muslicák vagy a legyek, ha nem lesz büdös és rothadó, akkor semmiképpen ne fogyasszanak belőle. Hamarosan a további részleteket is megírjuk a témában.

 15. Kenessey Gyula szerint:

  Tisztelettel szeretném megkérdezni én is, mivel napi margarinevő vagyok, méghozzá a Lira light kiválóan kenhető margarinkrém 500 gr-os változatát eszem, hogy én is mérgezem e magamat szójával, vagy ez nem tartozik a veszélyeztetett áruk közé?
  Előre köszönöm fáradozásukat
  maradok tisztelettel Kenessey Gyula

 16. Polgár Dezsőné szerint:

  Üdvözlöm! Kérdésem,hogy a margarinak minden fajtája egészségtelen? Köszönöm

Top